Foto tentoonstelling  “Poppie life”  van Marthie Oosterman-Mostert

Vanaf woensdag 19 november start de foto tentoonstelling “poppie life”van Marthie Oosterman-Mostert in de bibliotheek te Krimpen aan de Lek. Vanaf 14:30 kunt u kennis maken met Marthie en haar werk.

Tevens vind een workshop voor kinderen plaats. Onder leiding van Ina Hoeneveld van Atelier Lokaal kunnen kinderen vanaf 6 jaar gratis aan de slag met papier, en verf op basis van groenten om klaprozen te maken. Wanneer je hier aan deel wil nemen kun je een mail sturen naar marthieoosterman@planet.nl of bel naar 06 2260 8446 om je aan te melden.

De tentoonstelling in de bibliotheek te Krimpen aan de Lek laat veel klaprozen zien. Klaprozen, ofwel poppies zo als ze in het Afrikaans bekend staan, worden door Marthie met een passie voor psychologie gefotografeerd. De psychologie is terug te vinden in het idee dat poppies net mensen zijn. Ze beschikken over een ziel. Poppies zijn jong, zo beeldschoon, zo fragiel, zo kwetsbaar, zo braaf, zo koppig. Met het portretteren van deze bloem zet Marthie blootgelegde karikaturen neer. Menselijke karaktereigenschappen, tekortkomingen, lief en leed, schoonheid en verval. bibliotheek Krimpen aan de Lek aan de Constantijn Huygenstraat 3.

Marthie Oosterman is professioneel fotografe. Gedurende de hele maand november is haar werk ook te zien bij “Gewoon Gouds” aan de markt 42-44 te Gouda. Een onderdeel van de maand van de fotografie in Gouda, waaraan 25 fotografen deelnemen. Veel van haar werken vinden hun oorsprong in haar jeugd. Als een van de vijf kinderen heeft Marthie een eindeloos idyllisch kinderleven gehad in een landelijk omgeving met enorm veel contrasten tussen leegte en overvloed. De afzondering wat deze levensstijl met zich meebracht heeft een enorme invloed gehad op haar creativiteit. Soms was daar zo veel van niets; maar juist dat niets dwong haar om de schoonheid van de nietigheid intens te beleven. Daarom lig er een sterk focus op textuur, kleur, gevoel en detail in haar werken die meestal een verhaal weergeven. Marthie maakt vaak gebruik van aanhalingen uit de Bijbel, de geschiedenis, en lyriek voornamelijk uit de muziek van Pink Floyd, Frank Duval en de Beatles. 

U bent van harte welkom tijdens de inloop op woensdagmiddag 19 november vanaf 14:30 in de bibliotheek van Krimpen aan de Lek aan de Constantijn Huygenstraat 3. Daarnaast kunt u de tentoonstelling tot 9 januari 2009 bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De bibliotheek is geopend op maandag van 18.30 tot 20.30 uur, op dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur, op woensdag van 10.00 tot12.00 uur en van 14.00 tot17.00 uur en op vrijdag van14.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

 

DuhsherWoness

26 april 2011

Bedankt voor een interessante blog


Reageer op dit bericht