• Hallo, ik ben weer terug van weggeweest

  21 januari 2024

  na jare van weg gewees, soeke en vinde, gee ek vandag die weerwoord.

  soos gewoonlik is dit 'n Genisis vir my

  alles gaan altyd terug na die begin

  ...daar waar alles begin het

  alles wat ons vandag beleef, ons vrese, ons vreugdes, ons verdriet, ons verlede en vryheid dit alles het van die begin af al begin

  Lees meer >> | 57 keer bekeken

 • Droomreis op TV

  28 maart 2011

  Lees meer >> | 1802 keer bekeken

 • groepsexpositie in Brunssum

  28 maart 2011

  Droomreis Brunssum 2011 from ferrie = differentieel on Vimeo.

  Lees meer >> | 1825 keer bekeken

 • MeaVulva op TV

  11 maart 2011

  Lees meer >> | 1833 keer bekeken

 • groepsexpositie in Alkmaar

  11 maart 2011

  Film van Agnes Frijlink

  Lees meer >> | 1816 keer bekeken

 • de mens Marthie

  18 februari 2010

  Onderwerpen
  Alles, alles, alles. Ik fotografeer graag dingen die mij herinneren aan dierbaren.
  Inspiratie
  Kleuren, momenten en mijn ziel
  Omschrijving van je werkwijze
  Ik ben een heel impulsief mens en hou niet zo veel van vaste en gezette routines…stereotypes!
  Ik laat mij leiden door het moment wat over mij heen komt zowel als het mens, kleur en emotie die er mee samen komen.
  waarom papavers?
  Over de papaver valt veel te vertellen. Daarom ben ik in eerste instantie ook begonnen met het fotograferen daarvan.
  Intussen breidt ook mijn interesse steeds verder uit.
  het boeit me heel erg om meer neerv te zetten ndan alleen de bloem. Bijvoorbeeld mijn series abstract en vergane glorie tonen dat mooi.
  'Papavers' is dan ook eigenlijk de overkoepelende titel voor verschillende series van deze prachtige bloem die in zoveel variëteiten voorkomt.
  Niet alleen de kleur maar ook de uitvoering wisselt onderling.
  Omdat er zoveel variaties zijn en vanwege het feit dat ik veelal geïnspireerd wordt door bepaalde muziek hebben de groepen die hieronder vallen veelal een kleur, song of zelfs bandnaam als titel.
  Je schildert ook….waarom?
  Om het wilde en woeste binnen mijn ziel vrij te laten.
  Heb jij een begrenzing?
  “I am my own worst enemy!” Als mens zijn wij tot alles in staat als we onszelf maar open willen stellen voor verrijking.
  Maar om je zelf open te stellen stel jij ook je kwetsbare ziel er mee bloot. Sommige dagen kan ik er gewoon niet tegen.
  Waar haalt jij je inspiratie vandaan?
  De mens in al zijn facetten, kleur en licht zijn voor mij een enorme inspiratie.
  Wat wil jij als kunstenaar bereiken?
  Dat mijn ziel naar voren te komt, de rest komt van zelf.
  Wanneer is jou werk af?
  Ik vind dat de titel het altijd meer begrijpbaar maakt voor anderen. Voor mij is het af met de druk op het saffier-knopje. Ik weet het onmiddellijk als ik een goede foto heb gemaakt.
  Met schilderen zit het nog een beetje in de baarmoeder…ik krijg vaak een wee maar het kindje is nog niet gereed voor de buitenwereld.
  Wat zeggen mensen over je werk?
  Ik krijg ontzettend veel complimenten maar omdat ik zo'n broze ziel heb zal ik soms toch twijfelen aan de oprechtheid ervan.
  Waarom weet ik niet, want ik denk zelf heel veel van mijn fotografie.
  Ik moet erkennen dat Willem, die altijd de ramen komt zemen op een blauwe maandag (na een woest weekend van kleur stroming), aan mij vroeg of de kinderen op bezoek waren toen hij mijn nog niet droge schilderijen in de garage zag staan.
  Wanneer werk jij ?
  Ik werk op mijn best als ik alleen ben …vast gekluisterd in mijn eigen gedachten, geraas en genoegdoening. Ik ben een nacht mens. Mijn creaties worden ‘s nachts gevormd en moeten dikwijls overdag tot uiting komen, wanneer het lastiger is om alleen te zijn.

  Lees meer >> | 1801 keer bekeken

 • bezoek

  4 januari 2010

  Tijdens de atelierroute in Krimpen a/d IJssel (2009) vereerde model Annelies me met een bezoek:

  Lees meer >> | 1576 keer bekeken

 • in de kerk

  6 september 2009

  Lees meer >> | 1706 keer bekeken

 • promotiebord

  6 september 2009

  Lees meer >> | 1872 keer bekeken

 • persbericht poppie-life

  6 september 2009

  Foto tentoonstelling  “Poppie life”  van Marthie Oosterman-Mostert

  Vanaf woensdag 19 november start de foto tentoonstelling “poppie life”van Marthie Oosterman-Mostert in de bibliotheek te Krimpen aan de Lek. Vanaf 14:30 kunt u kennis maken met Marthie en haar werk.

  Tevens vind een workshop voor kinderen plaats. Onder leiding van Ina Hoeneveld van Atelier Lokaal kunnen kinderen vanaf 6 jaar gratis aan de slag met papier, en verf op basis van groenten om klaprozen te maken. Wanneer je hier aan deel wil nemen kun je een mail sturen naar marthieoosterman@planet.nl of bel naar 06 2260 8446 om je aan te melden.

  De tentoonstelling in de bibliotheek te Krimpen aan de Lek laat veel klaprozen zien. Klaprozen, ofwel poppies zo als ze in het Afrikaans bekend staan, worden door Marthie met een passie voor psychologie gefotografeerd. De psychologie is terug te vinden in het idee dat poppies net mensen zijn. Ze beschikken over een ziel. Poppies zijn jong, zo beeldschoon, zo fragiel, zo kwetsbaar, zo braaf, zo koppig. Met het portretteren van deze bloem zet Marthie blootgelegde karikaturen neer. Menselijke karaktereigenschappen, tekortkomingen, lief en leed, schoonheid en verval. bibliotheek Krimpen aan de Lek aan de Constantijn Huygenstraat 3.

  Marthie Oosterman is professioneel fotografe. Gedurende de hele maand november is haar werk ook te zien bij “Gewoon Gouds” aan de markt 42-44 te Gouda. Een onderdeel van de maand van de fotografie in Gouda, waaraan 25 fotografen deelnemen. Veel van haar werken vinden hun oorsprong in haar jeugd. Als een van de vijf kinderen heeft Marthie een eindeloos idyllisch kinderleven gehad in een landelijk omgeving met enorm veel contrasten tussen leegte en overvloed. De afzondering wat deze levensstijl met zich meebracht heeft een enorme invloed gehad op haar creativiteit. Soms was daar zo veel van niets; maar juist dat niets dwong haar om de schoonheid van de nietigheid intens te beleven. Daarom lig er een sterk focus op textuur, kleur, gevoel en detail in haar werken die meestal een verhaal weergeven. Marthie maakt vaak gebruik van aanhalingen uit de Bijbel, de geschiedenis, en lyriek voornamelijk uit de muziek van Pink Floyd, Frank Duval en de Beatles. 

  U bent van harte welkom tijdens de inloop op woensdagmiddag 19 november vanaf 14:30 in de bibliotheek van Krimpen aan de Lek aan de Constantijn Huygenstraat 3. Daarnaast kunt u de tentoonstelling tot 9 januari 2009 bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De bibliotheek is geopend op maandag van 18.30 tot 20.30 uur, op dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur, op woensdag van 10.00 tot12.00 uur en van 14.00 tot17.00 uur en op vrijdag van14.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

   

  Lees meer >> | 1555 keer bekeken

 • Meer blogs >>